Detektionsprincip och försiktighetsåtgärder för detektionssats för toxoplasma gondii för hundar och katter

- 2024-01-08-

Toxoplasmos hos hundar och katter är en zoonotisk parasitsjukdom som orsakas av toxoplasmos. De huvudsakliga manifestationerna är feber, anorexi, depression, kräkningar, diarré, avföring blandad med blod, vätska, hosta, ögon- och nässekret, dyspné, blek synslemhinna; Vissa har irit och till och med blindhet. Toxoplasma gondii förökar sig sexuellt och könsceller i kattens tarm, utvecklas till en äggsäck och utsöndras i avföringen. Under lämpliga förhållanden utvecklas den till infektiösa sporogena oocystor efter sporulering. Efter att ha svalts av friska hundar och katter, flyr oocystor i tarmen, kommer in i kroppens vävnader med blodcirkulationen, invaderar celler och delar sig snabbt och förökar sig och öppnar sig i intracellulära pseudocystor, vilket orsakar kliniska symtom.

Detta kit använder dubbel antikroppssandwich-immunokromatografi. Om provet innehåller tillräckligt med Toxoplasma-antikroppar, kommer antikropparna att binda till Toxoplasma-antigenet belagt med kolloidalt guld på guldetikettsdynan, vilket bildar ett antigen-antikroppskomplex. När detta komplex migrerar uppåt till detektionsområdet (T-linjen) med kapilläreffekten, binder det till ett annat antigen för att bilda ett "antigen-antikropp-antigen"-komplex och agglutineras gradvis till en synlig detektionslinje (T-linje), och överskott av kolloidalt guldantigen fortsätter att migrera till kvalitetskontrollområdet (C-linjen) för att fångas upp av monoklonal antikropp och bilda en synlig C-linje. Testresultaten visas på C- och T-linjerna. Det röda bandet som visas av kvalitetskontrolllinjen (C-linjen) är standarden för att avgöra om den kromatografiska processen är normal, och fungerar också som produktens interna kontrollstandard.

Toxoplasmaantikropp (TOXO Ab) Testkit från babio kan snabbt och kvalitativt detektera toxoplasmaantikroppar i hund- eller kattserum för screening och hjälpdiagnos av toxoplasmainfektion.

Denna produkt är för engångsbruk, får inte återanvändas. Testresultat av denna produkt är endast i informationssyfte och bör inte användas som den enda grunden för diagnos och behandling, och bör göras av en läkare efter att ha utvärderat alla kliniska och laboratoriebevis.